Potentieel ontdekken

Groene vingers, experts,denkers, doeners of gezellige praters. De buurten zit er vol mee…De verborgen potentie van de woongebieden wordt vaak niet meegenomen in gebiedsplannen of participatie trajecten. Deze gegevens kunnen echter een totale ander beeld van een woongebied inkleuren.

De kunst in om deze informatie te signaleren is anders kijken naar de openbare ruimte en zijn stakeholders.

Op straat en op kantoor

Verbinding leggen tussen de gebouwde omgeving en de maatschappelijk vraagstukken die daar aanwezig zijn. De gebouwde omgeving is makkelijk meetbaar en begrijpelijk voor iedereen. Daarnaast zijn de meningen op straat van groot belang om de potentie van de gebied te ontdekken .

Onze aanpak is om vanuit de fysieke omgeving de verbindingen te leggen tussen de systeemwereld en de leefwereld.

Ranking the spot

Het ruilen van pizza’s voor informatie over uw buurt! Snel, precies en nog leuk ook! 
Ranking the Spot is een perfecte methode om op een toegankelijke en verrassende manier de opinie van de buurt op te halen en het contact met bewoners te versterken. “Ranking the Spot heeft ons in korte tijd meer opgeleverd dan wij van te voren hadden durven dromen.” Marc Prins, stadsdeelvoorzitter centrum Den Haag “Ranking the Spot geeft nieuwe energie aan de buurt!” Karlijne Schols, voorzitter buurtoverleg het Oude Centrum Den Haag.

Denk Anders, Doe het samen

Een uniek middag waar denkers en doeners samen nadenken en doen over anders! ConteXt organiseert voor u het congres ‘Denk anders, doe het samen’ zowel in Stad als Dorp. Het beproefde concept biedt u de unieke mogelijkheid om op interactieve wijze kennis te maken met succesvolle methodieken en instrumenten en eigen inbreng te leveren en kennis op te halen. Dit is ingezet in Alphen aan den Rijn en andere delen van Nederland.